Uvođenje eura

Objavljeno: 26.01.2023

Dragi korisnici,

Na produkcijskom okruženju implementirana je verzija v-2.11.0 programskog rješenja Xtra.hr koja je prilagođena promjenama valute RH od 1.1.2023.

Sve promjene koje se odnose na redovito usklađenje programskog rješenja sa zakonskim propisima RH kao i do sada izvršio je XTRA tim.

Za korisnike koji imaju ugovorenu plaću definiranu kao umnožak koeficijenta radnog mjesta i osnovice, XTRA tim izvršio je promjenu osnovice onim klijentima koji su poslali svoju suglasnost. Klijentima koji nisu poslali suglasnost za izmjenu osnovice ista od 1.12.2022 iznosi 0 EUR.

Korisnici koji imaju definiranu bruto plaću u iznosu i koji su dali suglasnost XTRA timu da izvrši konverziju iznosa s 1.12.2022 trebaju izvršiti provjeru i po potrebi promjenu krivih iznosa bruto plaće sukladno uputama koje su poslane svim korisnicima. Korisnici koji nisu poslali suglasnost XTRA timu da izvrši konverziju bruto plaće moraju odraditi promjenu pojedinačno na svakom zaposleniku.

Za potrebe obračuna putnih naloga promjenu iznosa dnevnica RH i iznosa naknade po prijeđenom km, izvršio je XTRA tim na osnovu zaprimljene suglasnosti korisnika. Svim ostalima iznos dnevnice RH i naknade po km od 1.1.2023 je 0 EUR.

Detaljnije o promjenama koje kroz korisničko sučelje treba izvršiti korisnik kao i upute na koji način izvršiti promjenu podataka poslane su korisnicima koji izvršavaju obračun mailom zajedno s obavijesti o podizanju nove verzije sustava za isplate u EUR.

Istraži XTRA module
Lajkaj našu Facebook stranicu
Posjeti naš Instagram profil
Zaprati nas na LinkedIn-u